> Home > Puur Locaties > Locatieoverzicht > Puur Locaties > Slotkapel Egmond aan den Hoef

Slotkapel Egmond aan den Hoef - Egmond aan den Hoef

"Trouwen op één van de meest idyllische plekjes van Noord Holland"

In Egmond aan den Hoef bevinden zich de resten van het Slot op den Hoef. Het eerste kasteel werd in de elfde eeuw gebouwd, en werd rond 1205 verwoest. Vandaag de dag zien we alleen nog de fundamenten in de slotgracht tezamen met een fragment van de rentmeestertoren. In de Slotgracht prijkt nu op zijn sokkel het bronzen beeld van Lamoraal van Egmont. De naastgelegen 13e-eeuwse Slotkapel werd in de zeventiende eeuw volledig gerestaureerd.

Waar honderden jaren kerkelijke huwelijken werden voltrokken is de Slotkapel in Egmond aan den Hoef sinds 1989 één van de meest geliefde locaties voor burgerlijke huwelijken in de omgeving. In 2009 vond het 1000ste huwelijk plaats. Deze historische plek vormt de ideale locatie om uw huwelijksceremonie te laten plaatsvinden in een heel bijzondere sfeer. Na de ceremonie kunt u onder het aansnijden van de bruidstaart een toast uitbrengen met uw familie en vrienden. De kasteelruïne, maar ook het nabij gelegen duingebied, vormen de uitgelezen plek voor uw fotoreportage.

Daarnaast doet de Slotkapel dienst als een unieke en bijzonder mooie, sfeervolle locatie voor feestelijke aangelegenheden, herdenkingsbijeenkomsten en culturele evenementen, waaronder veel bijzondere concerten. De akoestiek van de Slotkapel wordt alom geroemd. Ook voor de receptie en het diner bent u bij de Slotkapel aan het juiste adres. De Slotkapel biedt plaats voor 100 mensen tijdens een dienst, bij diners is er plaats voor 80 personen en recepties zijn mogelijk tot 500 personen.

Puur Produkties werkt nauw met Slotkapel Egmond aan den Hoef samen en is vaste cateraar op deze historische locatie.